DUTCH LADY BREAKFAST CHALLENGE – PERMULAAN HARI YANG CERDAS DENGAN PROTEIN DARIPADA SUSU

by - October 23, 2018

menjadi keutamaan seorang ibu untuk menyediakan sarapan yang berkhasiat untuk anak-anak apatah lagi dengan usia anak-anak yang beru nak kenal dunia dengan pelbagai aktiviti sekolah.. sibuknya mengalahkan orang yang sudah bekerja.. hee~ jadi !! kakak mewakili DUA NUR, menyahut cabaran Sarapan Pagi bersama Dutch Lady bagi melengkapkan nutrisi seharian mereka..

dutch_lady_breakfast_challenge

kebiasaan mereka sudah tentu bersarapan dengan paling kurang pun segelas susu atau sekotak susu dari jenama terkemuka iaitu Dutch Lady.. bukan tak pernah mencuba jenama lain tapi dorang tak boleh nak telan.. hee~ dan khasiatnya pun tak – sama – dengan Dutch Lady ni..


PERMULAAN HARI YANG CERDAS DENGAN DUTCH LADY


memandangkan Dua Nur memerlukan permulaan yang mantap pada waktu pagi, ibu menyediakan pelbagai menu sarapan yang dipadankan bersama susu Dutch Lady PureFarm.. ye la.. lepas tidur semalaman ( tempoh sama seperti berpuasa.. ), badan kita memerlukan banyak khasiat dan sebab itulah sarapa yang bernutriri sangat penting untuk permulaan hari kerana sarapan membantu meningkatkan tahap tenaga yang diperlukan oleh badan untuk melakukan aktiviti seharian..

HARI 01 : MEE GORENG

breakfast_challenge_dutch_lady_malayisa


HARI 02 : NASI GORENG DAGING

dutch_lady_malaysia_breakfast_challenge


03 : WHOLEMEAL BREAD WITH PEANUT BUTTER

cabaran_sarapan_sihat_dengan_dutch_lady

ya !! bukan mudah untuk mendapatkan semua nutrisi yang diperlukan dalam satu hidangan tetapi dengan minum susu, ia dapat membantu memenuhi nutrien yang diperlukan oleh badan.. lagi-lagi budak tengah nak membesar.. lagi banyak lah nutrisi yang diperlukan.. hee~





"sejak tahun 1963, Dutch Lady Malaysia terus berusaha memenuhi misi untuk 
membina warga negara yang sihat serta membina keluarga yang kuat.. 
selama 55 tahun, kami menggalakkan warga Malaysia untuk bersarapan dengan 
susu bersama keluarga mereka.. nutrien daripada susu membantu membina keluarga 
yang lebih kuat dan sihat.. keluarga dapat mengeratkan silaturahim antara satu 
sama lain semasa menjamu sarapan pagi bersama.. yakni, kedua-duanya adalah sama 
penting bagi kita untuk permulaan hari yang kuat.."

Ramjeet Kaur Virik
Pengarah Pemasaran untuk Dutch Lady Malaysia



04 : NASI LEMAK SAMBAL AYAM

sarapan_bersama_dutch_lady


05 : TELUR OMEGA SEPARUH MASAK

quick_breakfast_with_dutch_lady

protein dalam susu bertindak sebagai pembina otot, tulang, rambut dan kuku yang memainkan peranan penting dalam proses biokimia termasuk pembentukan, pengawalan, pembaikan dan perlindungan badan kita.. ada kajian yang menunjukkan bahawa protein dalam susu mengandungi 9 ASID AMINO PENTING ( EAA ) yang lebih mudah dihadam berbanding sumber protein yang lain.. sebagai susu NOMBOR 1 di Malaysia, Dutch Lady PureFarm mengandungi :

  • protein yang membantu membina dan memperbaiki tisu supaya badan dapat berfungsi dengan baik
  • kalsium yang merupakan kunci tumbesaran dan perkembangan tulang serta gigi yang kuat untuk kanak-kanak disamping membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif
  • vitamin A membolehkan mata berfungsi dengan baik dan membantu kita kekal fokus
  • vitamin B2 menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein
  • vitamin D membantu penyerapan dan penggunaan kalsium serta fosforus

dutch_lady_breakfast_challenge_nuraina
klik SINI kalau korang nak tengok perjalanan sarapan Nur Aina !!

ya !!

kakak dan keluarga memilih susu Dutch Lady PureFarm untuk sarapan.. dan.. apa plihan korang ? hee~ kalau sama, jom sertai peraduan sarapan pagi #dutchladybrekfastchallenge di media sosial korang dan korang berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik !!

untuk maklumat lanjut, mungkin korang boleh rujuk link kat bawah ni :


sambil sarapan sambil try kot memang..
mana tau rezeki kan..

malaysia_blogger

You May Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...