COCO NO.2 STRECH MARK SERUM OIL MEMUDARKAN KESAN REGANGAN KULIT SEMASA HAMIL

by - May 14, 2019

Memang seronok apabila menjadi ibu buat kali pertama dan seterusnya tapi sedikit sebanyak emosi membelengu diri bila melihat struktur tubuh badan bukan lagi seperti sebelumnya. Em. Strech mark dan lemak-lemak nakal yang tak mahu susut – apa kata cuba Coco No. 2 ; Strech Mark Serum Oil yang menggunakan 100% bahan organik.

Tips Hilangkan Stretch Mark Ketika Hamil

Kakak sendiri sudah berusia 33 tahun dan mempunyai dua orang cahaya mata yang sedang galak membesar. Hee~ Seronok tengok dorang membesar depan mata dan sedikit sebanyak menguatkan kakak bahawa, tiada apa yang lebih berharga dari melihat mereka tersenyum. Menyedari tempoh kelahiran anak yang bongsu semakin jauh – dah lebih tujuh tahun kiranya, kakak mula yakin untuk menjaga penampilan dan sekali gus cuba untuk menambah keyakinan diri sendiri apabila berada dikalangan rakan-rakan sekerja.


TIPS PUDARKAN STRECH MARK



IStilah sempurna bukan sahaja dari penampilan luaran sebaliknya merangkumi keseluruhan termasuklah dalaman dan juga tingkah laku yang baik, sama macam kakak yang dihantui lemak-lemak nakal dan juga kesan regangan pada kulit akibat kehamilan membuatkan kakak membungkus hampir kesemua pakaian yang pernah kakak pakai sebelum ini dan menggantikan dengan pakaian yang besar-besar walaupun duduk dirumah.

Segan dengan keadaan perut yang bertanda merekah dan tona warnanya tidak sekata. Em.

Petua Hilangkan Parut

Strech mark adalah garisan halus berwarna kemerahan atau kecoklatan yang biasanya muncul pada perut, payudara dan paha – kebiasaanya strech mark berlaku kepada kira-kira 75% hingga 90% wanita hamil yang disebabkan oleh regangan kulit apabila berat badan semakin bertambah. Tahap hormon yang tinggi turut mengganggu keseimbangan protein pada kulit dan menyebabkan kulit menjadi nipis berbanding hari-hari biasa. Ada pelbagai petua yang boleh membantu mengurangkan strech mark namun sedikit renyah dan tiada pengesahan bahawa teknik tersebut berkesan. Hee~




COCO NO. 2 STRECH MARK SERUM OIL


Memilih untuk tampil cantik kembali, kakak gigih mencuba Coco No. 2 Strech Mark Serum Oil dan menjadikan ia sebagai salah satu amalan selepas mandi. Ngam je habis mandi terus sapu kat perut dan paha. Hee~ Dengan tekstur sedikit cair dan jernih, Coco No. 2 Strech Mark Serum Oil dapat membantu :

  • Memudarkan kesan rekahan kulit akibat hamil
  • Membuang angin dalam badan
  • Membantu memecahkan lemak dan menukar lemak menjadi tenaga
  • Meratakan warna kulit
  • Mencantikkan kulit dan menjadikannya lebih lembut

Stretch Mark Treatment

Membuatkan kakak lebih yakin dengan Coco No. 2 Strech Mark Serum Oil tidak mengandungi paraben, sulfat, pesticide, GMO, minyak tiruan, bahan kimia yang merbahaya, pewarna mahupun phthalate !! Nampak tak betapa semata-mata ekstrak minyak kelapa dara, pati halia segar, vitamin E dan temulawak.

Tidak panas seperti sapuan minyak untuk memudarkan kesan rekahan semasa hamil sebaliknya memberi bauan kelapa asli dan sedikit bau halia yang segar. Emmmm—Sapulah selama mana pun, terapi bauan kelapa diadun sempurna dengan bau halia memang menyegarkan. Oh !! Coco No. 2 Strech Mark Serum Oil nama je OIL tapi memang tak berminyak tetapi mudah menyerap masuk kedalam liang liang roma kulit.

Set Berpantang Organik

Bukan kakak je yang guna tapi anak-anak pun ikut sama berjemaah menyapu kat kulit masing-masing. Hee~ Budak tengah lasak kan, habis luka sana sini berparut. Nah !! Kalau tengok kulit anak-anak kakak memang tak de lansung parut kekal yang mencacatkan kulit. In shaa Allah, usaha dan rajin menjaga pun satu hal juga, bukan lah bergantung pada Coco No. 2 Strech Mark Serum Oil  je.. Sebab tu kakak yakin bukan kakak je seronok gunakan Coco No. 2 Strech Mark Serum Oil ni tapi :

  • Wanita hamil
  • Wanita yang sedang berpantang
  • Wanita yang mahu menjaga penampilan
  • Wanita yang ada masalah perut buncit, menggelebeh dan kendur
  • Wanita yang ada masalah selulit dan strech mark
  • Wanita yang aktif bersenam dan ingin menegangkan kulit dengan cepat

Membuat perbandingan dari segi kualiti dan harga, kakak memang sarankan untuk korang menjadikan Coco No. 2 Strech Mark Serum Oil sebagai pilihan PERTAMA kerana kualiti bahan yang digunakan dan juga harga. Cuma RM 94.90 dan korang akan dapat kesan secepat yang mungkin bergantung pada kerajinan korang menyapu lah. Hee~

Apa lagi ? Explore link kat bawah ni lah.



LOVE ;
ATIE ADNAN

You May Also Like

6 comments

  1. Mcm best ja.. Boleh la try nanti... Saya pun ada stretch mark ni.. Boleh la try utk hilang kan dengan coco market ni kan

    ReplyDelete
  2. bagus ni.. dilah pun dah beranak 4, strech mark masih ada lagi.. sedih tengok perut sendiri.. huhu

    ReplyDelete
  3. Bagus minyak cmni..strecth mark ni time ngandung mmg mudah sgt jd.. kalau di garu lagilah

    ReplyDelete
  4. mudah di gunakan, mmg wajib ibu2 yg br lps brsalin ada minyak nih

    ReplyDelete
  5. wajib dalam senarai beli nanti untuk bakal isteri yang bakal mengandung hahahaha..

    semuanya bakal dan dalam proses

    ReplyDelete
  6. Setuju sangat! Orang yang sedang proses turun berat badan akan adanya Strech marks. Selain ibu mengandung. Nak rekemen kat kengkawan yang tengah diet tu...

    ReplyDelete