WORDLESS : #DUANURJALANJALAN LOST WORLD OF TAMBUN

by - September 10, 2015

Ini adalah entri kepam.. Hahaha~ Tak de idea nak menaip apetah.. Dok la kat draft tu kemain lama haa.. Tak de cerita.. Nak share gambar jek.. 3 hari 2 malam kat Ipoh.. 



DAY 1 : Tak de ape pun kami buat.. Sampai jek terus g carik benda makan.. Makan dan makan lagik.. Dah kenyang.. Kami balik hotel.. Tido dalam kekenyangan..






Kami gerak awal pagi.. 
Inilah hasilnya bila lepas sarapan dan meneruskan perjalanan.. 
Hahaha~ 
Aman sikit kami nak dating-borak-pegang-tangan-sambil-drive..










Sampai jek terus carik makan..
Kat KL kami tak pernah makan Marrybrown..
Sampai Ipoh tetiba rasa nak makan Marrybrown..
Hahahah~ Maka..
Kami happy sebab dah dapat makan Marrybrown kat Ipoh Parade..
Kental tak kental la..
Kami jalan kaki g Ipoh Parade tu, nasib dekat..
Tak sampai 10 minit tapi pasal #duanur ni nak air la, nak eskem la, nak keropok la tu yang jadik dua tiga kedai menyinggah..
Tetiba jadik 30 minit..






Boss call !!
Pffftttt--

Boss siap cakap "o.. saya pun plan nak ke sana.."
Boss !!
Come on..
Get life la sket..
Orang nak cuti kot..
Hahahaha~

Boss jangan risau..
Suami saya kalau cuti pun..
Dikeleknye laptop kesayangan dia tu..
Kot kot la ada error yang boss tak tau nak betulkan..
Atau pun ade paperwork yang boss tak tau content..



Lepas 10 minit..
Masih bergayut dengan Boss..



Orang kata ; kalau gi Ipoh, tak makan nasik vanggey tak sah..
Dalam kenyang makan Marrybrown tu pun..
Kami redah..
Pergh-- Menusuk..
Sedap !!

DAY 2 : Hari yang dok tunggu-tunggu.. Ape lagik.. Serabut gak la nak ke Tambun tu.. Tak tau jalan kan.. Hahaha~ Paling tak Encik Suami kakak konfident gile kot.. "sini yang.. sini.. sini.." berpusing-pusing tah berapa kali kat tempat yang sama.. Dah penat pusing.. "laa.. abang lupa kitakan ade waze.." Ko ghase ?? Hahaha~ Nasib sayang.. Kalau tak da kena tinggal !!


Entrance..
Yeay !!


#CEOaina tengah ukur untuk masuk percuma..
Budak bawah 90 cm masuk FREE tau !!
Sila ukur anak sebelum beli tiket.. Hahaha~


Yeay !!
Bukti !!


Dia pelik tengok monyet..
Sebab itu ibu cakap siapa suka memanjat, sama macam monyet..
Tak percaya..



Encik Programmer yang complicated..
Ade ke dalam banyak-banyak benda nak fikir..
Beliau fikir..

"buatnya harimau tu melompat ke seberang sini.. Lauk kita yang.. Tak cukup tanah nak lari.."

Haip !!
Suka fikir laur dari kotak besi..



Eleh..
Bukan kuda betul pun !!
Ek-syen lebih laa..



Hahaha~
Gambar paling win sepanjang percutian..
Budak takut patung kuda..



Beriya tengok..
Cari binatang tersembunyi..
Tapi tak de..













Water park !!
Ni yang dorang nak kemain lama..
Kekangan masa buatkan kakak tak sempat..






Finally !!
Sedap !!



Port makan kami atas air..
sambil menggigil, sambil makan..
Hahaha~

Main jek lebih..
Mana nak makan sangat budak dua orang tu..



Main kejar-kejar dalam air..
Ko hado ?
Lenguh paha weyh..





Tiruk konon..
Hee~









Korang senyum..
Ibu puas hati..
Hee~


Sebelum balik..
Kami singgah main mainan ape yang ade dulu..
Okay la..






Naik keretapi pusing-pusing..





Lapar punya pasal..
Waffle panas pun rasa sejuk..
Kan ?






Kepenatan..
Aiman merajuk tak nak balik..
Dia ingat dapat duduk kat sana bermalam bagai..
Hahaha~

Ada rezeki kita repeat eh..



Frust tak sampai ke sini minum kopi..
Masa naik tren baru perasan ade task tertinggal..

Akan repeat !!


Beliau paksa kakak !!
Hahaha~

DAY 3 : Tak ready nak balik lagik !! Huwaa-- 



Sebelum check out..


Mereka memang pandai buat muka tak senonoh..
Hee~


Sebelum balik..
Pekena nasik ayam dulu..
3 bintang dari 5 bintang..
Hahahaha~


Paling best.. Dapat tengok tapak rumah.. Hee~ Mana tau ade rezeki kan.. Aamiin..
Babai IPOH !!
Nanti kami datang lagik..



You May Also Like

0 comments