SET PERAWATAN KULIT BERMINYAK ENFUSELLE SHAKLEE

December 05, 2015

J.E.R.A.W.A.T normal tak kat korang ? hee~ tak kira perempuan ke, lelaki ke kalau dah kena naik sebijik confirm melangut depan cermin berjam jam kan ? ye.. itu pun kakak !! hahaha~ kalau dah stress sangat ape pun tak tau nak buat, jerawat plak macam suka jek menyinggah kat muka kita ni kan, haa.. kita kasik dorang ubat.. ubat ape ? ubat elak jerawat le.. 



jom sini !!

jerawat terbentuk melalui liang pada kulit korang sebab kelenjar minyak berkait dengan liang dan membentuk bahan yang dipanggil sebum.. jerawat terjadi lepas beberapa peringkat terjadi pada liang kulit anda iaitu..

  • kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak
  • lapisan liang akan memperbaharui fungsi sel nya dan melindungi sel-sel mati
  • sel-sel mati ini akan bergabung dengan sebum dan membentuk plug
  • liang tersebut tersekat dan membesar, membentuk comedo
  • dinding liang yang pecah di bawah permukaan kulit akan menyebabkan jerawat
antara faktor yang boleh menyebabkan jerawat ialah :
  • hormon
  • keturunan
  • ubat-ubatan
  • make-up / kosmetik
  • faktor persekitaran

okeh !! cemana nak settle nih ? hee~ meh sini kakak nak share pasal Set Enfuselle yang mampu membantu korang mengurangkan masalah jerawat.. jom kakak cerita cemana ajaibnya dorang nih.. 

SET ENFUSELLE ada dua set iaitu Normal-Oily dan Normal-Dry.. untuk korang yang mempunyai masalah jerawat disebabkan oleh kulit yang berminyak, korang memang disarankan untuk memakai set kecantikan Enfuselle Normal-Oily la kan..



Set Normal-Oily Enfuselle Shaklee terdiri daripada :

1 : Purifying Toner

  • meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • membantu mengawal kulit yang berminyak
  • meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit
2 : Purifying Cleansing Gel
  • mencerahkan tona kulit
  • menjadikan kulit segar dan lembut
3 : Balancing Moisturizer
  • membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • membantu mengurangkan garis-garis halus
kalau korang tau betapa bermaknanya kulit bebas jerawat, korang akan bertindak lepas baca ape yang kakak merepekkan ni.. hahaha~

LOVE ;

You Might Also Like

1 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS