JURNAL DETOX CIK NAB YANG ASALNYA 113 KG

June 22, 2016

cececece-- main kompilasi plak ha.. hahahaha~ kakak kalau ayat tak meletop memang tak sah la kan * flip shawl * yang kalau sebelum ni kakak share sikit sikit aje sebab ramai yang buat detox lepas tu cheat cheat la hape la.. lepas tu tukar produk la lepas tu tak serasi.. badan naik balik bagai di pam pam.. nanges tepi bucu katil sana !!

hahahaha~ kakak tak kisah pun kalau mana yang cheat cheat tu sebab kakak nak bila prospek / customer buat detox nih atas kesedaran sendiri.. bukan nak cantik semata mata.. bukan nak dapat BMI normal semata mata.. ye.. fokus kakak adalah untuk kesihatan yang lebih baik, mudah untuk melakukan aktiviti seharian..

NOTA KECIL : bukan semua yang kurus sihat.. hee~

bermakna, proses detox nih patut dijadikan rutin bulanan untuk terus pelihara kesihatan kita.. ke tak ? ke memang kena ? ke kakak sorang jek rasa cam tu ? hee~

"berpuasalah pada setiap bulan sebanyak tiga hari, maka ganjarannya adalah puasa setahun.."
- hadis riwayat Bukhari dan Muslim

sebab tu dalam program detox dengan atie, kakak memang kasik tarikh sesiap untuk setiap task.. dan setiap ahli satu jek syaratnye DENGAR CAKAP.. hee~ lenlain tu pandai pandai la.. kakak bukan guide budak kecik yang nak kena pantau 24 jam.. kan ?

aritu kakak dapat sorang customer * yang kakak dah anggap macam adik sendiri * ; berat dia 113.8 kg.. em.. awal nya kakak tak plan pun nak ajak dia join team kakak nih tapi bila tengok badan dia semacam bengkak jek, kakak rasa apa yang kakak rasa adalah BETUL.. kakak sampai kan hajat kakak untuk bantu dia dari sudut kesihatan.. dan beliau setuju * rupanya beliau dah lama usha status status kat fb kakak pasal detox nih.. tapi segan nak tanya.. hee~ *

dan bermulalah perjalanan beliau bersama kakak..


500 gram yang pertama beliau !! huu~ kakak ikut eksaited..


like seriously ?????? 


selepas seminggu diketok ketok hatinya.. hee~ 4.4 kg pertama beliau.. jadik.. kakak kasik reward untuk cheat hari ni sebab esok menanti beliau dengan penuh onak dan duri.. hahahah~ 


hee~ nih masa minggu lepas kakak tertinggal gadget kat rumah.. terasa dihargai.. korang faham tak perasaan tu ? * lap airmata * cuma kakak nak tekankan.. kakak sentiasa ada untuk semua customer kakak cuma korang tu jek la nak carik kakak ke tak ; tak tau.. hee~

nah !! kakak belanja entri lama yang berkaitan dengan detox..


BONUS !!

info detox



You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS