PUNCA HATI BERLEMAK ( FATTY LIVER ) ?

June 09, 2016

haa.. okay tak tajuk tu ? hee~ kalau Hepatitis A, B, C disebabkan virus tapi fatty liver berpunca dari gaya hidup yang tidak sihat.. ha ? tak sihat cemana ? haa.. kena faham ye TIDAK SIHAT tu cemana dan salah satunya pengambilan makanan berlemak - tinggi karbohidrat - obesiti.. kalau alkohol tu memang dah confirm la ade mendapan yang tersisa kat hati * ini serius.. hee~ * tu lain kes la ye.. tak masuk dalam list kakak hari ni.. 



lain lain punca yang menyebabkan fatty liver ?
  • pengambilan ubat ubatan
  • gangguan hormon
  • diabetes
  • penurunan berat badan yang drastik dan kekurangan gizi seimbang

siapa yang berisiko menghidapi fatty liver ?
  • 80% penghidap fatty liver mengalami masalah kegemukan
  • pesakit diabetes
  • pengehidap trigliserida yang tinggi

ringkasan :
  • fatty liver menyebabkan hati menyimpan lemak padahal sepatutnya ia kena bakar lemak dan membuang lebihan lemak dari badan kita..
  • dah kalau ruang pada hati dan sel sel hati dipenuhi lemak, hati tak mampu nak saring dan bersihkan saluran darah dan menyebabkan ia dipenuhi racun dan lemak mendap..
  • kaedah perubatan terbaik : tinggalkan kesemua faktor penyebab
    • kalau diperhatikan, kebanyakan mereka yang menghidapi masalah fatty liver ni bermasalah juga dengan berat badan.. hee~ gemok la senang cerita.. dan kalau korang nak tau jugak, bila korang buat keputusan untuk turunkan berat badan.. secara AJAIB nya juga bebanan lemak pada hati akan berkurangan..
  • paling penting :
    • ubah gaya hidup ( bersukan - makanan sihat - pengambilan supplement semulajadi - rehat yang berkualiti - hindari stress dan selebihnya korang list kan sendiri.. hee~ )

apa kata customer kakak yang menghidapi masalah yang sama ? hee~


dan beliau masih terus konsisten dengan si penutup kelabu yang diusung ke sana ke mari.. ape tu ? haa~


kalau korang ade masalah yang sama, boleh la TRY sebotol si penutup kelabu ni.. tak mahal mana pun berbanding harga perubatan luar sana yang terpaksa ditanggung hari demi hari.. 


lagi kisah si penutup kelabu ni ? hee~ klik link bawah nih ye..





You Might Also Like

0 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS