CIPTA CERITA DI MY STORY CAFE, KOTA KEMUNING

by - August 31, 2016

hee~ kejadian memang - rasa - nak - makan - sangat - shell - out pada hari ketiga encik suami kakak outstation.. dah kalau encik suami kakak tak de kat Malaysia, kaki kakak memang 'patah sebelah' laa.. kakak pon dok la Google carik port nak tunaikan hajat nanti nanti konon nye sambil tertelan air liu.. tapi tekak kakak memang gini la.. kalau nak, time tu jugak nak.. lagi lagi bab makan.. memang tak nanti laa..


nih le.. expectation kakak dengan encik suami pada restoren yang tumbuh macam cendawan nih selalunye tak tinggi.. jadik.. kami mula kan pelan pelan la untuk menikmati hidangan sebaik mungkin.. cececece-- ye.. kami cerewet sket bab makan.. kalau tak sedap memang kami TAKKAN g lagik dah.. hee~


coner lot.. memang ngam la kalau ikut kan.. parking pon banyak.. hee~ 


pergh !! masuk jek, kami customer pertama.. memang syok ah kakak geledah setiap inci cafe nih.. hee~ tiptop !! memang tahap selesa la.. boleh dok luar, boleh dok dalam.. 


ade dessert !!! tapi awal awal encik suami kakak dah pesan.. "makan dulu.. lepas makan nanti kalau lapar lagi baru oder lain.. kang dah makan kek tu awak kenyang, nanti abang makan sensorang.. kesian abang tau tak.." hahaha~ beliau memang manis !!! tak makan dessert pon tak pe weyh..


ade tempat main main #duanur !! hee~ khemah tu ade dua bijik.. #duanur pon buat harta la kejap.. kengkonon tempat tu ibu ayah dia punya.. kemahen !! 

TIPS KAKAK : kalau nak g tempat makan, mana mana pon.. kakak memang carik "mini playground" cam ni untuk keselesaan kakak + encik suami dan #duanur.. sebab ? kakak pantang tengah makan orang kacau.. hahaha~ jadik.. selalunya.. kakak kasik #duanur makan kenyang kenyang.. lepas tu suruh dorang lepak main main ke, baca buku ke.. faktor jugak la nih..


#duanur makan KIDDO CARBONARA.. memang makanan kegemaran dorang la.. dorang nih sangat memilih makan jugak macam ayah ibu dorang la.. kalau tak sedap memang situ jugak dorang tolak.. tapi !! malas nak cakap.. tengok tu aiman.. dah habis pasta, dia bantai nasik lemak plak.. hee~ 


portion yang sangat sesuai untuk kanak kanak.. lemak + berkrim = sedap.. sebab kakak curik rasa sikit.. hahaha~ murah kot.. RM 7.90 JEK !!


nah !! menu.. memang mampu pergi kan ? ade sesetengah tempat, variasi makanan tu tak de.. jadik nak pilih pon macam 'ala-------' jek kan.. sini.. ade macam macam.. 



nasik lemak RM 1.00.. korang kena try.. serius !! kena !!




hah !! todia !! kena la posing kejap.. hew hew hew !!! untuk kami berdua ( sebab #duanur dah makan tadi kan ) sangat banyak !!!!!!!!! kami amik SET RM 150.00 tu.. ade ketam nipah + lala + mix vege + udang besau + jagung 2 ketol + ikan siakap goreng.. fuff-- tak tau nak cakap ape tah..

eh !! air satu jug tu jugak termasuk dalam SET.. hee~

sementara nak tunggu makanan turun ( konon-- ) kakak tanya encik suami.. ala ala interview laa.. sedap ke tak ?

"sedap tapi bukan terbaik dalam kelas dia lagi la.. dia kena buat macam Ocean Hauz yang ade sos black pepper tuh.. lepas tu kat sana kan boleh pilih pilih sos ape kita nak.. kalau ade tu confirm lagi menyengat sebab murah dan sedap.."

orang cerewet.. memang gitu a-- mahap kan beliau.. hahahha~
pada kakak ( selaku tukang taip ) just nice.. sambal dia tak pedas, ade rasa, udang butter pon ade la rasa butter.. hee~ kalau sesape ajak repaet, kakak ON jek..


dah macam mak yong tunggu hari masa nih.. balik tu kakak terus telan 3 biji HERBLAX.. hee~ 


haa.. tengok !! dah la murah siap ade diskaun plak.. alahai.. mati pengsan la gini.. memang kena pegi lagik la lepas nih.. hahaha~ encik suami kata nanti nak try kari kepala ikan tu plak.. beliau kan mamak - serupa - apek.. kalau tak makan kari tak sah.. hee~ 


nah !! nanti korang kena pegi tau.. sebab kakak memang rekomen sungguh nih.. hee~


kami suka dan akan datang lagik NANTI.. in shaa Allah.. hee~



You May Also Like

2 comments

  1. Assalamualaikum waRahmatullah waBarakatuh. Terlebih dahulu terima kasih atas kunjungan ber Shell Out ke cafe kami. Maaf kerana saya dan isteri tiada waktu cikPuan sekeluarga kunjung ke Cafe kami.
    .
    Baca tulisan cikPuan ini bawa rasa gembira dan syukur kepada Allah. Harapan kami moga ramai pelanggan juga sama berkongsi rasa begini.
    .
    Baru lepas setahun jagung sahaja kami di sini. Menu ini juga masih baru dan insya Allah akan kami perbaiki lagi.

    Kata-kata ini beri suntikan semangat buat kami dan semua keluarga My Story Cafe.
    .
    Semoga Allah rahmati dan berkati cikPuan dan keluarga selalu. Capaikan jaya cita-cita serta luaskan rezeki lagi.
    .
    Pohon juga jika ke My Story Cafe kali kedua untuk sama maklumkan kepada kami. Isteri saya Rahimah sebak berkaca membaca tulisan cikPuan.
    .
    Terima kasih ya. Next trip boleh kami bergambar dengan cikPuan Atie Hilmi juga insya Allah.

    Asrul & Rahimah
    My Story Cafe Kota Kemuning
    Shah Alam
    0187771468 0351310452

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ saya baru jumpa komen nih.. tak perasan lansung.. in shaa Allah akan ke sana lagi nanti.. saya akan inform pihak My Story Cafe.. terima kasih sebab sudi baca komen saya yang tak seberapa..

      Delete