TEMPAT MENARIK DI NEGERI SABAH UNTUK SI PENCINTA ALAM

December 07, 2016

memang dah jadi kebiasaan kakak setiap hujung tahun, susun plan untuk tahun berikutnya.. hee~ kalau jadik, alhamdulillah dan kalau tak jadi pun tak pe, alhamdulillah jugak.. tapi harap harap menjadi lah ye.. dan kalau dah ade plan, senang la nak kumpul bajet dan jadual perjalanan lebih teratur.. tak gitu ?

salah satu impian kakak dan encik suami adalah ; menjejakkan kaki ke Negeri Di Bawah Bayu.. yeay !! memang dah lama kami plan tapi belum ada rezeki nak sampai sana.. hew hew hew.. 



menyambil kakak siapkan entri yang sangat bermakna untuk diri kakak nih, sempat la jugak kakak bukak wikipedia Sejarah Negeri Sabah yang kakak dah belajar masa tingkatan 1 dulu, kira nih ulangkaji lah ni biar nanti ade rezeki ke sana, tak kekok dengan budaya dorang..

APA YANG MENARIK DI NEGERI SABAH ?

negeri yang berkeluasan 73,631 km² ni memang banyak tempat menarik kalau nak diikutkan sebab banyak bahagian bumi hijau yang belum terjejas dek pembangunan.. haa.. memang kena dah dengan jiwa kakak yang serba sentimental nih.. hee~ jom !! kita tengok ape yang best kat sana yang mungkin akan tarik hati korang jugak !! manalatau kan..


MERCU UTAMA NEGERI SABAH



PULAU DI NEGERI SABAH

















9 : PULAU SAPI






TEMPAT MENARIK DI SANDAKAN















TEMPAT MENARIK DI TAWAU









TEMPAT MENARIK DI TAMPARULI



TEMPAT MENARIK DI TENOM



TEMPAT MENARIK DI TAMBUNAN





TEMPAT MENARIK DI PENAMPANG







TEMPAT MENARIK DI KUDAT







TEMPAT MENARIK DI KUNDASANG





TEMPAT MENARIK DI LAHAD DATU







TEMPAT MENARIK DI KENINGAU



TEMPAT MENARIK DI TUARAN







TEMPAT MENARIK DI KINABATANGAN





TEMPAT MENARIK DI BEUFORT







TEMPAT MENARIK DI RANAU









TEMPAT MENARIK DI KOTA KINABALU



























kaki shopping ? eh !! tak cukup ke tempat yang kakak dah list kan tu ? nak masuk shopping mall jugak ? hee~ tak payah la shopping mall eh.. kita jenjalan jek nikmati keindahan alam kat Negeri Bawah Bayu nih.. tu pun tah sempat ke tak idok nak perabiskan 3 hari 2 malam.. macam tak sempat jek..

korang ? tak teringin nak jelajah negeri Sabah ? hee~

You Might Also Like

14 comments

  1. Waaaahhhhhh!! banyaknyaaa!
    Itulah kakak teringin nak pergi Sabah tapi entah bila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !!! atie masa dok kumpul kan data pun ternganga.. hahaha~ bila masa nak settle pegi seme tempat tu..

      Delete
  2. Alhmdulilah 90% da siap jelajah negeri kesayangan ni :) In sha Allah ada rezeki atie n en.husband boleh dtg kat sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. unni ni.. saje komen nak bagi jeles.. hahahah~ aamiin-- in shaa Allah tahun depan sampai la sana..

      Delete
  3. Kali pertama dlu pergi sabah...
    x abis ronda..sebab kesuntukan masa...
    insyaÁllah next time akan jelajah sabah nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. best nye.. hee~ paling tak neiyl dah sampai sana.. kan ?

      Delete
  4. Kudat is my hometown..rasa laju je buka blog ni, walaupun banyak gambar, loading laju..ada tip tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de tips pun.. tu lin internet laju, laju la kot pegi nye.. hee~

      Delete
  5. Kak atie.. Banyaknya tempat menarik kat Sabah. Tempat paling Reen attack adalah Kundasang. Hihihi kena korek tabung kalau nak p Kundasang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! akak attack Pulau Tiga.. hahaha~ lama tak snorkeling weyh..

      Delete
  6. Wow...menariknya..nak kena g laaaahh..bila tiba waktu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin.. nanti ade rezeki mesti sampai punya.. hee~ doakan akak sampai jugak ye.. gatal sudah tapak kaki..

      Delete
  7. Dengan adanya situs ini saya terbantu tempat mana terlebih dahulu yang harus dikunjungi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ terima kasih sudi singgah.. semoga informasi dapat memudahkan perjalanan nanti..

      Delete

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS