KAT MANA NAK COPY LINK KALAU BUKA FACEBOOK DARI DESKTOP ?

July 28, 2017

yehaaa !! kerumitan ni kakak dah alami.. sakit hati kot sebab memang keje ngko perlukan ko standby segala jenis URL untuk ko copy - paste.. hee~ tak tau ? ye.. kakak tak tau tapi lepas tekan sana sini baru tau sudah kat mana nak copy link kalau buka facebook dari desktop..


rupanya tak de la susah mana pun cuma TAK tahu jek..

permasalahan ni selalu berlaku ** ayat kakak !! hahahah~ ** bila ko masukkan gambar banyak banyak lepas tu tak jumpa tempat nak copy link.. sebab.. bila korang klik 1 gambar, dia hanya akan keluar link gambar tu jek la.. bukan keseluruhan status tu..

bila dah log in kat korang punya akaun facebook, boleh la menggagai mana yang korang nak tapi bila sampai masa nak carik link tu.. pergi sini..

nampak tangan merah tu ?
haa.. korang g klik dekat masa korang post kan gambar atau status korang tu.. nanti dia akan ada satu line warna kelabu.. KLIK situ.. sebab memang tak de tempat lain dah untuk korang dapatkan link tu.. KLIK jek.. tau..

nanti akan keluar camni..


tadaa-- tu nampak link kat atas tu ? dah boleh la nak copy lepas tu paste mana-mana ke.. ikut suka korang la.. 

okay tak ?
faham tak ?
jelas tak ?
boleh buat sendiri tak ? hee~

You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS