30 SENARAI LAMAN SESAWANG UNTUK PENCARI KERJA MEMBUAT PERMOHONAN ONLINE

August 01, 2017

haritu la.. kakak dok sensorang lepas tu terfikir nak tengok kerja kosong kat mana-mana website.. eh !! tak.. bukan kakak yang nak kerja, ada sorang kawan ni mintak tolong carikan kerja tapi benda ni bukan bidang kakak jadi kakak tak tau nak suggest kan kerja cemana kat dia.. rentetan dari kes tu kakak kumpulkan hampir 30 laman sesawang untuk memudahkan pencari kerja membuat permohonan secara online.. serba canggih dah sekarang ni kan.. korang minat tak ? hee~ 














14 : JENJOBS



17 : JOBFINDER



20 : OH JOB !!







27 : TROVIT.MY

28 : GIGAJOB

29 : MYJORA


rupanya banyak cara untuk membuat permohonan kerja secara online ye.. hee~ kakak pun baru tau ni sebab dah lama tak kerja.. sambil-sambil kakak list kan semua, kakak cek juga la kerja yang berkaitan dengan bidang yang kakak minat..

cumanya..

kakak lagi suka menulis di blog kakak ni.. hee~ 

kengkorang kalau nak cari kerja tu, mungkin boleh cuba explore satu persatu link laman sesawang yang kakak dah share kat atas tu.. mana la tau ade rezeki kan.. 

good luck tau !!


You Might Also Like

7 comments

  1. Tu dia listnya... Tengok ni akak ni dah listkan. So, cepat-cepat gunakan peluang yang ada ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ mana tau kot ade pembaca yang memang mencari kerja.. mungkin boleh mambantu mereka sedikit sebanyak..

      Delete
  2. masih belajar lagi, insyaAllah nnti habis belajar bolehlah survey2 kat web tu. Thanks ye sebab share heheh :)

    Jemput Singgah :Panduan / Tips Lulus MUET

    ReplyDelete
  3. tq sharing..jemput singgah http://duniataipmenaip.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama.. in shaa Allah.. nanti kakak balas singgah ya..

      Delete
  4. Perkongsian yg baik...jemput singgah http://www.hakimramli.com

    ReplyDelete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS