SIAP CETAK KENANGAN DI LEGOLAND KELMARIN DENGAN PRINTCIOUS

by - November 02, 2017

haa.. biasa la.. kakak kalau dah busy yakmat, memang tak sedar lansung rupanya banyak kerja pending.. lagi-lagi bila #duanur tanya “bila nak print gambar masa kat Legoland haritu..” memang terdiam kejap la.. sedangkan nak singgah kedai gambar pun tak sempat ini kan nak tanam hasrat sebegitu rupa.. hahahaha~ tapi !! dalam diam kakak sempat jek oder online dan dah siap cetak pun kenangan kat Legoland haritu.. mana lagi ? dengan Printcious la..

printcious_gift_from_heart

dorang berdua ni ingat kat dalam kotak tu ada biskut.. hee~ sebab pembalutnya pun cantik dan meriah.. dah la dorang ni sejenis kuat mengunyah.. nampak yang menarik, semuanya terbayang benda makan..


awalnya kakak nak print gambar kat bantal tapi bila mengenangkan akan jadi rebutan dan bercekau sampai ke sudah.. baik kakak tempah gambar atas tiles dan letak kat atas almari.. boleh la intai intai dan pasang impian sekali lagi untuk jejakkan kaki ke Legoland.. hee~ nampak tak permainannya di mana..


CETAK KENANGAN DENGAN PRINTCIOUS

sangat biasa kalau print dlaam bentuk ‘kertas’ dan bersaiz A3 kan ? haa.. kali ni kakak buang tebiat sikit la konon nak lain dari yang lain.. kakak pun tempah la dalam bentuk tiles.. gittew—tapi pada awalnya kakak tak letakkan satu harapan yang tinggi untuk gambar yang kakak hantar tu sama – macam – yang – asal.. haa.. kot la pecah ke kan lepas tu warna nya pudar dan tak menarik lansung..

jadi..

kakak buat jek la.. lantak la ape hasilnya.. nanti redha jek la.. rupanya !! bila sampai.. huu~ happy nye kakak yakmat.. gambar sharp ( sama macam yang kakak hantar dan edit ) dan tak luntur lansung.. serius memang cantik..

printcious_gift_from_heart_3

nampak ? betul-betul atas tiles tu.. dengan perincian yang tepat sama macam gambar asal.. nak tau ketahanan warna yang dah siap dicetak atas tiles ni, korang amik jek kain basah dan gosok beberapa kali.. tak luntur.. serius !! kekal sama.. nampaknya kena oder lagi ni untuk gambar kenangan yang lain.. hee~ maklum la.. susah sebenarnya nak simpan kenangan dan INGAT.. jadi.. bila dah ada depan mata ni, senang la nak flashback.. untung rezeki nanti boleh pergi lagi..

ibarat konsep Vision Board la.. tengok – niat – usaha – sampai.. gittew--

printcious_gift_from_heart_2

ampunkan flash dari handphone kakak tu ya.. hahahah~ harap tak menggangu.. ini kejadian asal dan sama.. sebelum kakak letak ‘kaki’ untuk tiles ni berdiri tegak.. masa ni pun #duanur dah berebut nak letak kat dlaam bilik tidur la, nak letak kat meja belajar la.. nasib encik suami tak berebut nak letak kat atas meja kerja kat office.. hm..

printcious_gift_from_heart_1

kejadian selepas di – berdirikan.. hee~ nampak kat mana tempatnya ? memang sesuai.. selalu tengok dan pasang harapan..

WAKTU PENGHANTARAN

korang memang tak suka menunggu kan ? kan ? okeh.. sama macam kakak.. hee~ dengan Printcious ni, kakak oder hari Rabu dan selang 7 hari berikutnya kakak terima parcel.. kalau ikutkan, sekejap jek.. sebab dorang nak print / packing lagi.. QC lagi.. haa.. kalau tanya kakak, memang kakak puas hati la dengan tempoh masa yang dorang amik untuk siapkan kerja..

printcious_gift_from_heart_4

bukti !! hee~

in shaa Allah.. nanti kakak oder lagi.. dok menung nak oder ape lagi tah.. hish.. bila terlampau banyak pilihan kat Printcious, rasa nak oder semua jek.. kat mana korang nak buat pelbagai hadiah untuk yang tersayang ? tak pun untuk kenangan sendiri ? haa..


atiehilmi.com

You May Also Like

18 comments

  1. ala rugi pulak tak beli tiles. cantikk.
    comeynya dieoranggg..siap muah2 tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh !! nanti oder la lagi kat Printcious.. hee~

      Delete
  2. Cantik gittew!!!

    Sekarang gambar kena cetak kalau nak bagi atok nenek tengok kanssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. tu la tu.. kena la cetak.. kalau tak cemana nenek atok nak tatap kan.. hee~ nasib ada Printcious..

      Delete
  3. tak pernah guna khidmat Printlicious lagi tapi menarik2 juga dealnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti try la siti.. senang nak guna website dorang..

      Delete
  4. bgs ada sevis mcm ni. kalu x terperap je gambar dlm HD tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ tu la pasal.. anak2 pun dah bising suruh print semua gambar masa g jenjalan dulu.. ni baru la ha terhegeh2 kite nak buat..

      Delete
  5. Bw sini..done follow awak😊

    ReplyDelete
  6. Cantik dan sesuai diabadikan kenangan tu... benda2 positif memang wajar diletakkan dalam rumah... buat kita tersenyum je bila nampak kenangan tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. lagi2 bila kenangan masa anak kecik.. hee~

      Delete
  7. Replies
    1. terima kasih awak !! nanti kita balas singgab ya..

      Delete
  8. Cantiknya print atas tile.
    Kenangan precious camni kene abadikan cantik2 ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. canrik memang cantik kak long.. risau dia pecah jek.. hee~

      Delete