KITARAN SUBUR ISTERI

Haa.. Merancang nak keluarga kena juga merancang waktu nak buat 'tembakan' ye.. Itu sangat penting untuk mengetahui tempoh matang telur isteri untuk disenyawakan dengan sperma gagah sang suami.. Giteew-- 
KENAPA KENA TAHU TEMPOH SUBUR ISTERI ?
  • Bagi pasangan yang merancang keluarga, yang tidak selesa dengan pemakaian kondom atau pi perancang keluarga, yang mahu melepaskan terus benih sperma ke dalam rahim isteri.. Ada kajian mendapati ; melepaskan air mani ke dalam faraj isteri, dapat memberi nikmat yang tinggi kepada isteri.. Jeng.. Jeng.. Jeng.. 
  • Mengetahui hari subur isteri bagi meningkatkan peluang untuk mengandung..
  • Hari subur wanita merupakan hari yang paling BERAHI untuk wanita.. Keinginan untuk melakukan hubungan bersama tinggi sewaktu hari subur.. Bagi pasangan suami ister yang ingin menikmati hubungan 'luar jangkaan' adalah sesuai pada hari isteri subur..

FAKTA TENTANG PUSINGAN HAID  • Wanita biasanya mengeluarkan satu telur bagi setiap bulan pusingan haidnya.. Jangkaan adalah 14 hari sebelum hari pertama haid yang berikutnya..
  • Telur yang dikeluarkan akan bergerak daripada ovari wanita ke rahim wanita melalui salur fallopian.. Sperma lelaki perlu senyawakan telur dalam masa 24 jam dalam salur Fallopian ini.. Satu-satu ruang yang akan memastikan telur yang disenyawakan sampai pada rahim pada masa yang bersesuai..
  • Telur wanita hanya hidup 36 ke 48 jam.. Selepas itu ia akan mati.. Walaupun jangka masa hidup telur wanita lebih panjang, namun jangka masa sesuai untuk senyawa telur hanya dalam masa 24 jam selepas ia dikeluarkan dan ianya perlu dilakukan sewaktu telur bergerak dalam salur Fallopian..
  • Lebih kurang 12 hari kemudian, lapisan permukaan rahim akan menanggal dan keluar sebagai haid wanita.. Rahim kemudian akan membentuk lapisan baru untuk menunggu telur yang disenyawa pada pusingan haid berikutnya..
  • Sperma lelaki boleh bertahan dalam wanita sehingga 7 hari selepas air mani dipancut dalam faraj wanita..

Daripada fakta diatas jangkaan hari subur wanita boleh dikira.. Sebagai contoh sekiranya wanita datang haid setiap 28 hari, maka waktu keluar telur adalah hari yang ke 14 daripada haid hari pertama.. Sekiranya wanita datang haid setiap 32 hari, maka waktu keluar telur adalah hari ke 18..

Hari keluar telur, merupakan hari paling subur wanita..


Dalam pusingan haid wanita terdapat tiga fasa, fasa tidak subur sebelum keluar telur, fasa subur dan fasa tidak subur sebelum haid berikutnya..


Fasa tidak subur sebelum keluar telur, adalah antara hari pertama haid sehingga hari ke tujuh. Ingin diingatkan sperma lelaki boleh bertahan sehingga 7 hari dalam wanita..


Jika wanita haidnya kering diantara hari pertama hingga hari ke tujuh.. Sekiranya hubungan seks dan pancutan air mani dilepas dalam faraj wanita, maka kemungkinan untuk mengandung adalah rendah.. Hari ke 7 biasanya hari berhati-hati. Pakailah kondom jika tidak mahu mengandung..


Hari ke 8 sehingga hari ke 16 adalah, hari yang tidak selamat bagi melepaskan air mani dalam faraj wanita, ini bagi pasangan suami isteri yang merancang keluarga. Ini adalah afasa subur wanita..


Bagi yang ingin mendapatkan anak, hari 13 dan 14 merupakan hari betul-betul sesuai untuk bersama melakukan hubungan seks dan memastikan peluang yang tinggi untuk mendapatkan anak..


Adalah diingatkan, walaupun pada hari paling subur, hubungan seks bukan hanya masuk dan lepaskan air mani sahaja dan berharap sperma lelaki akan bertemu dengan telur di salur Fallopian.. Untuk meninggikan lagi peluang untuk isteri mengandung pasangan suami dan isteri perlu dengan berahi yang tinggi.. Dengan berahi yang tinggi akan membuat pasangan suami dan isteri mencapai klimak atau orgasm yang tinggi..


Berahi dan Klimak dan orgasm yang tinggi, akan memastikan air mani dengan sperma yang terbaik dihasilkan.. Wanita pula akan membuat faraj dan rahim menarik masuk mani dan sperma lelaki dengan denyutan-denyutan yang lagi mencepatkan sperma sampai ke salur fallopian.. Ingat ya !! Hanya ada 24 jam untuk memastikan isteri mengandung..


Nak menjamin kualiti sperma untuk menghasilkan keputusan yang positif, suami kena makan makanan yang berkhasiat dan memberi manfaat terhadap perkembangan sperma.. salah satunya vitamin E.. 


HARGA PASARAN : RM 149.00

Sebab vitamin E ade kandungan SELENIUM - Selenium memainkan peranan penting dalam meningkatkan metabolisme serta mencegah kanser prostat pada lelaki.. Antara sumber makanan yang mengandungi tinggi selenium adalah kekacang, ikan tuna, ikan kod, daging serta bijirin..


jom buat pembelian sekarang !!


LOVE ;

No comments:

Powered by Blogger.