LOVERA MAGIC JELLY ; PELEMBAP PELBAGAI FUNGSI KEGUNAAN SEISI KELUARGA

by - June 09, 2018

menjaga kecantikan dengan bahan alami dan tumbuh-tumbuhan telah diamalkan sejak zaman nenek moyang kita dulu.. kebanyakan bahan yang digunakan boleh didapati disekitar rumah ataupun ditaman sendiri.. bestkan ?

kelebihan_lovera_malaysia

sebab tu orang zaman dulu cantik-cantik belaka dan memiliki rupa Asia yang menarik turut diserikan dengan rambut ikal, hitam dan beralun.. wah !! tenggelam betul kakak dalam membayangkan betapa cantiknya wanita Tanah Melayu zaman dahulu.. hee~

kakak sendiri pernah mengamalkan lendir pokok lidah buaya untuk merawat masalah jerawat pasir.. tapi tu masa zaman remaja la, duduk dengan mak ayah yang memang ada pokok lidah buaya yang dijadikan tanaman hiasan depan rumah.. sekarang ni dah duduk melangit tinggi, mana ada tanah nak tanam pun.. terpaksa la kakak cari inisiatif lain untuk menjaga kecantikan..



KHASIAT DAUN LIDAH BUAYA


ya !! disamping menjadi tumbuhan hiasan untuk menaikkan seri kediaman, lidah buaya turut ‘menyumbang’ kepada bidang kecantikan kerana lendir daun lidah buaya sangat bagus dan elok untuk :

lovera_magic_jelly

  • menyembuhkan luka terbakar
  • membantutkan pertumbuhan jerawat
  • memudarkan parut jerawat / luka
  • mengurangkan dark circle dan mengecilkan eyebag ( kalau digunakan secara konsisten dan kerap, boleh hilang terus dark circle dan eyebag itteeewwww—)
  • menguatkan akar bulu mata
  • merawat masalah rambut seperti mudah gugur, kelemumur dan berminyak
  • menggantikan gel pencukur – jauh lebih jimat dan mudah

haa.. ini dalam skop kecantikan jek tau dan kalau nak kupas khasiat menyeluruh daun lidah buaya ni, memang tak de noktah la entri kakak kali ni.. hee~  sebenarnya dah nak masuk setahun kakak gunakan lendir lidah buaya untuk merawat masalah kulit kakak dan melebatkan rambut Nur Aiman dan Nur Aina.. haa.. tapi bukan la dalam bentuk gel direct dari daun, mana plak kakak nak car ikat tengah-tengah bandar Bukit Jalil nih..

tapi !!
kakak gunakan Magic Jelly Lovera™..

tips_pudarkan_parut_jerawat

sebagai ibu dan isteri yang sibuk dengan rutin harian seawal 4 pagi, membuatkan kakak tak sempat nak membelek kulit untuk rapian teliti.. em.. sebab tu kakak cari jalan paling singkat dan mudah tapi dalam masa yang sama ; BERKESAN..

cerewet ? ya !! kakak memang cerewet sebab kakak akan buat semakan produk sebelum kakak guna.. biar berhabis sekali untuk produk yang baik berbanding menggunakan produk yang bukan-bukan lepas tu breakout terokkkkkk.. tak nak okay ?


MAGIC JELLY LOVERA™


masih mengekalkan khasiat utama lendir daun lidah buaya, Magic Jelly Lovera™ yang bertaraf GMP turut mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia ( KMM ) boleh diguna oleh pelbagai golongan dan usia tanpa rasa ragu..

tak percaya ?

KLIK SINI UNTUK BUAT SEMAKAN –> BIRO PENGAWALAN FARMASUTIKAL KEBANGSAAN

turut diformulasi dengan 10 kali lebih baik, Magic Jelly Lovera™ menggabungkan aloevera + timun + chamomile yang berkesan merawat hampir kesemua masalah kecantikan kulit dan rambut.. melekit ? serius tak !! hee~ bila dah sapu kat kulit, terasa segar dan lembuttttt jek..

yang penting, senarai TIADA Magic Jelly Lovera™ membuatkan produk ini berada di dalam kelas-nya yang tersendiri.. TIADA ape ?

  • tiada bahan kimia merbahaya
  • tiada paraben
  • tiada pewarna tiruan
  • tiada mercury
  • tiada steroid
  • tidak menghakis kulit
  • tiada kesan sampingan
  • tiada bahan berunsur haiwan

nampak ?
kakak pengguna yang bijak kan ? ( flipshawl.. hee~ )


KELEBIHAN MAGIC JELLY LOVERA™


kalau korang ‘kaki instagram’ dan rajin EXPLORE, kakak yakin korang akan ternampak ratusan testimoni pengguna setia yang berpuas hati dengan Magic Jelly Lovera™ ni.. mana tak nya, Magic Jelly Lovera™ dapat membantu :

  • membantu merawat masalah jerawat kornik
  • menjadikan kulit lebih anjal dan lembut
  • anti-penuaan
  • mengecilkan liang roma
  • melindungi kulit dari sinar UV
  • membangu mengurangkan kerensangan ekzema
  • memudarkan parut dan bintik-bintik pada kulit
  • membantu mengurangkan ruam / alergi kulit
  • merawat kulit bibir yang kering dan merekah
  • membantu menyembuhkan luka dengan cepat

cara_penggunaan_magic_jelly_lovera

itu untuk kulit tauuuuu.. kan kakak ada cakap Magic Jelly Lovera™ pun dapat membantu menyihatkan rambut.. nah !!

  • menggalakkan pertumbuhan rambut
  • membantu mengurangkan kelemumur ( boleh jadi hilang terus nih.. hee~ )
  • melicinkan / merapikan rambut yang serabai
  • boleh digunakan sebagai serum rambut

BONUS !!


kalau Magic Jelly Lovera™ ni mampu untuk menjaga rambut, maknanya bulu mata pun boleh la kan ? haa.. apa kata siapa yang ada anak kecil tu dan nakkan bulu mata dorang panjang dan melentik.. ya !!! jangan lupa Magic Jelly Lovera™ ni dan jadikan ia sebagai serum bulu mata..


kalau korang kaki travel dan ada anak kecil, tak pun kulit korang memang breakout gile.. boleh la berubah angin dan mencuba sesuatu yang lebih bersifat semulajadi supaya kulit korang boleh detoks dengan baik.. kakak cakap jek.. tak paksa pooooonnnnnnn.. hahahaha~


JIMAT !!


selain memanfaatkan Magic Jelly Lovera™ untuk merawat masalah kulit, kakak juga menggunakan Magic Jelly Lovera™ sebagai primer / base sebelum mekap.. ha’ah.. kan dah kata sebotol Magic Jelly Lovera™ banyak kegunaannya..

kebiasaan, kakak akan oles Magic Jelly Lovera™ rata ke muka ( termasuk kelopak mata dan bibir ) lepas tu baru pakai mekap yang lain.. hee~ hasilnya ? sudah pastilah kulit kakak lebih terjaga dan lapisan Magic Jelly Lovera™ memelihara mekap kakak lebih lama !!

lovera_malaysia

encik suami pun dah lama tak beli shaver foam.. habis beliau tala kakak punya Magic Jelly Lovera™ nih ha.. katanya efek sejuk dari Magic Jelly Lovera™ membuatkan saat mencukur lebih selesa.. dan !! Nur Aiman dan Nur Aina pun dah simpan minyak rambut dan menggantikan Magic Jelly Lovera™ untuk mendapat rambut yang lebih hitam dan kuat.. yang penting, kami satu keluarga boleh berkongsi !!

kat mana nak beli ? em.. korang pergi jek kalt link bawah ni.. macam biasa la.. kakak memang dah standby kan semua untuk korang..

LAMAN WEB : www.lovera.com.my

kakak dah masuk botol ketiga ni, korang bila lagi ? hee~

blogger_malaysia

You May Also Like

2 comments

  1. daun lidah buaya memang banyak khasiat lagi lagi untuk kecantikan kulit muka :D

    ReplyDelete
  2. aloe vera memang bagus untuk kulit. lagi2 kalo panas. always standby aloe spray pegi mana2 pun..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...