8 LAMANWEB WAJIB SINGGAH BAGI PEMINAT DRAMA KOREA

by - August 04, 2018

kaki drama Korea ? hee~ yeay !! #sepsket !! kita geng lah kalau begitu.. biasanya korang tengok drama Korea kat platform mana ? haa.. nih yang kakak recommend lah..

korean_drama_website

sebab dah tak rajin nak download + beli CD membuatkan kakak menjadi pengguna setia bagi setiap platform tersebut.. hahahaha~ nampak ? dah mudah lagi nak mudah..


  • ada sinopsis
  • laju jek dorang update
  • gambar jelas – puas hati !!
  • ada subtitle English yang senang nak faham


laman_web_drama_korea

kalau korang memang tertunggu drama Korea yang baharu, platform ni memang laju dan best.. hee~ yang kakak suka sebab dorang ada aplikasi jugak yang korang boleh install terus kat telefon / tablet korang..



bukan setakat payung online drama jek tapi korang juga boleh baca sinopsis penuh untuk drama tersebut.. tak puas ? hee~ download atau SAVE AS jek gambar-gambar dari drama yang korang minat tu.. best !! sinopsis panjang dan padat bersesuaian dengan kehendak penonton – macam kakak la.. cerewet !!



drama_korea_online

bukan jek ada Korean drama tapi ada jugak :

  • Japanese Drama / Movie
  • Taiwanese Drama / Movie
  • Hong Kong Drama / Movies
  • Chinese Drama / Movies

cerita Melayu tak de la ye.. hee~



kakak sangat jarang nak guna website nih tapi tak kisah la.. kakak share jek ya mana tau korang suka plak.. hee~ kenapa kakak jarang guna ? sebab interface dia tak cantik.. hahahaha~ lenlain sama jek macam website yang kakak dah senaraikan.. lengkap dengan sinopsis dan ada jek drama yang dorang masukkan tak de subtitle.. kena selektif la ye..



korang minat reality show dari Korea ? ala.. Running Man, We Got Married, The Return Of Superman, 1 Night 2 Days tu seme.. haa.. platform nih best.. serius.. tengok la dari episod satu sampai berratus-ratus pun tak peeeee.. tak de sangkut-sangkut melainkan data internet korang yang tak kuat.. hee~


7. VIKI

banyak drama Korea yang terkumpul kat sini ada tu memang officially dari Viki Team dan ada jugak dari fans.. wah !! bergabung terokkssssss.. hee~


rakuten_viki_online_korean_drama


sesekali kakak masuk jugak Viki ni sebab nak tengok variasi drama dari negara lain.. al maklum la.. tengok drama pun ikut mood semasa.. jadi.. tak semestinya kakak tengok drama Korea jekkkk.. kualiti gambar pun cantik dan puas hati..

yang menjadi kegemaran kakak.. paling tersuka !!



walaupun !!

banyak iklan tapi kakak suka jugak guna.. hahaha~ dan banyak drama dah kakak tengok kat platform KissAsian nih sebab dorang bagi pilihan server.. kalau INI lambat, boleh la try server lain.. mungkin kena sabar sikit la.. kualiti memang tiptop.. serius talk..


kissasian_online_korean_drama_website

nak tengok movie boleh, drama pun boleh.. dari negara lain pun hadeeeeee.. memang tak membazir masa sangat la bila korang ditadahkan dengan ratusan senarai.. rambang mata tak tau nak pilih mana satu.. yang penting korang boleh baca sinopsis dulu sebelum tengok.. sempoi habis aihhhh..

nanti kakak share rating drama Korea yang kakak dah tengok.. tapi tu la.. genre kakak tak macam orang lain sebab kakak lagi suka cerita kerah otak.. hee~

kalau korang ada platform lain, mungkin boleh share kat ruang komen.. kongsi-kongsi kan, mana tau ada readers boleh try platform yang korang suka tapi tak de dalam senarai kakak.. nah !! sharing is caring gitteww--

blogger_malaysia

You May Also Like

3 comments

  1. dulu tgk kat good drama, pas tu..now kat kiss asean. lagi better sbb ada pilihan server and laju update.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ sama kiteee.. dulu tak kenal lagi KissAsian..

      Delete
  2. banyak rupanya pilihan nak tengok citer korea..lepas ni bolehlah cuba. Btw, sekarang Jida suka tengok di dramanice je..next time boleh la try yg kat list ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...