BERBALOI ATAU TIDAK BERAKTIVITI DI BANGI WONDERLAND ?

by - February 03, 2019

YEAY !! Dah berjaya hafal sifir 2 – 9 makanya ke sini lah kami berempat !! Bangi Wonderland !!

harga_tiket_bangi_wonderland_2019


Hahahahah~ Kelakar tau sepanjang proses nak ke sini sebab memang bukan style kakak untuk sewenang-wenangnya tunaikan permintaan ( demand !! ) dari anak-anak yang bukanlah satu kewajipan pada kehidupan sehari-hari dorang. Walaupun ambil sedikit masa untuk dorang hafal dan suara kakak pun kejap ada kejap tidak, akhirnya they made it !! Confirm lah kakak bangga – serius bangga !!




Dan untuk #duanurjenjalan edisi theme park, memang Bangi Wonderland termasuk dalam carta dorang.


HARGA TIKET BANGI WONDERLAND


Memang kakak dah survey dulu dah—Lagi-lagi sepanjang bukan Januari hingga Jun 2019 ni ada promosi KAWTIM GILER yang mana harga dorang memang berbaloi. Serius.

thempark malaysia


Promosi untuk dua dan lima orang ni boleh campur-campur samada dewasa ( 130 cm ke atas ) dan kanak-kanak ( 90cm – 130cm ) tak kisah lah berapa pun ketinggian korang. Kira ni flatrate lah sebab kalau harga biasa tak dapat camni tau.


BERBALOI ATAU TIDAK ?


Untuk edisi themepark ni memang kami fokus lebih kepada permainan yang telah disediakan dan keadaan sekeliling disamping fesiliti untuk kemudahan kami. Nah !! Kami suka sebab Bangi Wonderland merupakan taman tema compact mesra kanak-kanak. Dan memang berbaloi lah lagi-lagi bila tengok dua ketul NUR ni menyengih jek.

aktiviti_cuti_sekolah_untuk_anak-anak

bangi wonderland, bangi, selangor

bangi wonderland 2019

tarikan di bangi, selangor

Kalau tanya keseluruhannya, memang kami puas hati sebab :

  • taman tema dorang tak besar sangat dan memang tak penat lah kalau kami habis main semua permainan pun
  • tak ramai orang gaisssssss
    • kami pergi hujung minggu dan lepas gaji kot, pun tak ramai orang dan secara rambangnya kami andaikan Bangi Wonderland tak cukup pendedahan dari segi promosi. Hahahaha~ Rambang sangatkan ?
  • parking banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
  • disebabkan kami tak makan ( dah makan sebelum masuk Bangi Wonderland ) kami tak siasat pun harga makanan kat sana, intai pon tidak sebab dah kenyang
  • bersih dan selamat
    • mana-mana korang pergi pun korang akan nampak lifeguard, YA !! Ramai gile lifeguard dorang
    • tong sampah pun banyak dan memang korang tak nampak sampah lansung ya ( kalau time korang pergi tetiba ada sampah tu bukan salah kakak lah ye. Hee~ Masa kakak pergi memang bersih termasuklah ruang rehat dorang )

HARGA LOKER DAN TUBE


Fahammmmmmm--

Kalau sejenis memang harta benda nak dihangkut kemana pergi, memang memerlukan ruang simpanan sebaik mungkin dan kat Bangi Wonderland ni ada jek loker untuk korang sewa. Tak de hal lah sebab harga dorang pun serendah RM 10.00 untuk loker kecik dengan deposit RM 10.00. Nanti dorang akan bagi gelang ( pengganti kunci ) untuk korang pakai – scan untuk buka loker korang.




Kalau memang tak de stok pelampung pun tak de hal. Kat sana ada jek pelampung besar untuk korang sewa dengan harga cuma RM 14.00 ( deposit RM 10.00 ) tapi sebolehnya kalau ada anak kecik tu bawa lah pelampung sendiri, tak berat pun kan dan mengelakkan anak-anak korang merengek nak beli pelampung yang warna-warni dorang jual kat sana. Rabak lah poket kalau adegan tu berlaku ya.

Nah !! Video dua ketul NUR yang memang menyengih je. Hahahaha~ Tapi mula merengek bila ajak balik. Eh !! Dorang ingat ibu ayah dorang ada saham kat Bangi Wonderland gamak nye sampai tak reti nak balik ye.




Okay !! Next mana plak ? Hee~ Tunggu eh !!

LOVE ;
ATIE ADNAN

You May Also Like

3 comments

  1. wahhh.. suka la anak2 bila ibu dah bawa bercuti ke bangi wonderland. tempat best kannn.. hehe

    ReplyDelete
  2. seronok betul nmpk..kne hafal sifir lain pulk

    ReplyDelete
  3. rumah saya dekat jer dengan theme park ni tapi tak pernah lagi pergi. hari2 lalu

    ReplyDelete