TERKINI !! SENARAI CAR BOOT SALE DI SELANGOR 2019 - atiehilmi.com - Malaysian Lifestyle Blogger

TERKINI !! SENARAI CAR BOOT SALE DI SELANGOR 2019

by - March 19, 2019

Kalau kat luar negara mungkin terma yang lebih terkenal adalah GARAGE SALE, kan ? Tapi kat Malaysia sangat terkenal dengan konsep jualan melalui bonet kereta ( carbootsale ) yang lebih mudah dan tidak memerlukan modal tapak beribu-ribu. Nah !!

Senarai Carboot Sale 2019

Alhamdulillah. Dia macam satu BONUS bila entri yang ko tulis memberi manafaat kepada pembaca dan bagi menunaikan permintaan seorang peng-komen di entri kakak sebelum ni mengenai SENARAI CAR BOOT SALE DI SELANGOR dan beliau meminta kakak update senarai TERKINI !! Hee~ Serius. Sambil menaip ni kakak tersenyum jek. Maka dengan itu, terhasil lah entri ni. Jom senyum sesama !!


SENARAI CARBOOTSALE SELANGOR


1. CBS LEMBAH KERAMAT
HARI : Ahad
JAM OPERASI : 7.00 Pagi – 1.00 Petang
HUBUNGI : 017 3452460
LOKASI : AU5, Lembah Keramat


2. CBS PRIMA SRI GOMBAK
HARI : Ahad
JAM OPERASI : 7.00 Pagi – 3.00 Petang
HUBUNGI :  014 3325291 (Encik Faisal )
LOKASI : Prima Sri Gombak, 68100 Batu Caves


3. CBS KOTA DAMANSARA
HARI : Ahad
JAM OPERASI : 7.00 Pagi – 11.00 Pagi
HUBUNGI :  013 321 1554 ( Encik Azri )
LOKASI : Belakang Gulam Mee, Jalan Teknologi 3/9, 47810 Petaling Jaya, Malaysia


4. CBS SEKSYEN 8, BANGI
HARI : Jumaat
JAM OPERASI : 7.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI :  019 203 4501
LOKASI : Jalan 8/1, 43650 Bandar Baru Bangi


5. CBS BANDAR BARU SALAK TINGGI
HARI : Selasa
JAM OPERASI : 6.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI :  012 3750571 ( Cik Zaza )
LOKASI : Medan 88, Berhadapan Maybank BBST


6. CBS SERDANG
HARI : Sabtu
JAM OPERASI : 7.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI :  019 2242849
LOKASI : Belakang McDonald’s, Jalan 18/30, Taman Sri Serdang, 43300 Seri Kembangan


7. CBS SAUJANA UTAMA
HARI : Sabtu
JAM OPERASI : 6.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI : 019 2708385 ( Encik Suhaimi )
LOKASI : Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh


8. CBS KUALA SELANGOR
HARI : Jumaat, Sabtu, Ahad
JAM OPERASI : 5.00 Petang – 11.00 Malam
HUBUNGI : 014 3626774 ( Puan Sally )
LOKASI : Lot Parkir, TESCO Kuala Selangor


9. CBS TAMAN PUNCAK JALIL
HARI : Ahad
JAM OPERASI : 7.00 Pagi – 12.00 Tengahari
HUBUNGI : 019 3321562 ( Encik Zainuddin )
LOKASI : Jalan PUJ 3/13, Taman Puncak Jalil


10. CBS SUBANG BESTARI
HARI : Jumaat, Sabtu, Ahad
JAM OPERASI : 5.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI : 019 3057992
LOKASI : Jalan Nova U5/M Subang Bestari, 40150 Shah Alam, Malaysia


11. CBS D’PULZE CYBERJAYA
HARI : Sabtu
JAM OPERASI : 2.00 Petang – 8.00 Malam
HUBUNGI : 010 2597946
LOKASI : DPULZE Shopping Centre, Persiaran Multimedia, 63000 Cyberjaya, Selangor


12. CBS TERAS JERNANG
HARI : Sabtu
JAM OPERASI : 6.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI : 018 6675855
LOKASI : Jalan BG 3B/1 Gateway 3B, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor


13. CBS TESCO SHAH ALAM
HARI : Sabtu, Ahad
JAM OPERASI : 4.00 Petang – 11.00 Malam
HUBUNGI : 011 22007730 ( Encik Farhan )
LOKASI : Tesco Extra Seksyen 13 Shah Alam ( Tesco Bulatan Kayangan - Sebelah Akuatik,Shah Alam )


14. CBS BANDAR BARU BANGI
HARI : Sabtu, Ahad
JAM OPERASI : 7.00 Pagi – 12.00 Tengahari
HUBUNGI : 019 2580860
LOKASI : Taman Tasik Cempaka, Bangi


15. CBS BANDAR TUN HUSSEIN ONN
HARI : Ahad
JAM OPERASI : 7.00 Pagi – 12.00 Tengahari
HUBUNGI : 013 4284706
LOKASI : Jalan Suarasa 8/4, Tun Hussein Onn, 43200 Batu 9 Cheras, Selangor


16. CBS DENGKIL
HARI : Isnin
JAM OPERASI : 6.00 Petang – 11.30 Malam
HUBUNGI : 016 3631353
LOKASI : Dengkil Walk, Jalan Kenanga 2, Taman Dengkil Jaya, 43800 Dengkil, Selangor


17. CBS BATANG KALI
HARI : Ahad
JAM OPERASI : 8.00 Pagi – 12.00 Tengahari
HUBUNGI : 012 2784816
LOKASI : Tapak letak kereta JRD Batang Kali, Pusat Perdagangan Ara JRD Batang Kali, 44300 Batang Kali


18. CBS LANGAT MURNI
HARI : Isnin
JAM OPERASI : 6.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI : 017 6593448 ( Pak Wan )
LOKASI : Tapak Pasar Malam, Langat Murni


19. CBS LAMAN LAKEFIELDS
HARI : Sabtu
JAM OPERASI : 6.00 Petang – 12.00 Tengahmalam
HUBUNGI : 010 6699480
LOKASI : Laman IR Foodtruck Lake Fields Sungai Besi ( sebelah Pasaraya Hari Hari )


Kebanyakan CBS melarang keras korang menjual pelbagai barang baharu sebab sewa tapak pada harga marhaen, seharusnya barang pun barangan marhaen lah ye. Jangan memandai korang petik kakak kata boleh jual segala macam. Masa korang contact organiser tu, tanya lah terma dan syarat yang dorang dah tetapkan. Sesekali ikut peraturan kan HERLOK--

Kat Mana Nak Jual Barang Terpakai

Sumber maklumat yang muktabar nih kakak amik dari link FACEBOOK dorang tau dan kalau salah mungkin korang boleh komen kat bawah dan sertakan info yang betul. Hee~ Cukup tak info nih ? Kalau ada yang kakak terlepas pandang, korang boleh tinggalkan kat komen gak. Semoga entri kali ni bermanfaat untuk korang dan buat tukang komen – TERIMA KASIH !!

LOVE ;
ATIE ADNAN

You May Also Like

13 comments

  1. Asalam..terima kasih datang ke laman Etuza ya..saya dah follow blog anda

    ReplyDelete
  2. thanks sharing kakak cantik..:)

    ReplyDelete
  3. ada a few yang kita pernah join dulu. haiishh seronoknya lah berniaga ni. rasa ank repeat balik je buka car boot ni.

    ReplyDelete
  4. kak ana dan suami rajin gak ke car boot sale ni area melawati sana :)

    ReplyDelete
  5. uis ! semua di KL dan selangor. Jauh tu .. akak nun di Utara

    ReplyDelete
  6. bagus....nak request jugak lah, yang johor punya ada tak? :p

    ReplyDelete
  7. Mrs. A tahu CBS Dataran Centrio ngeh! ngeh! ngeh! itupun dah takde kot huhuhuhuuu...

    ReplyDelete
  8. Hat ni terbaik weh, ko patut kongsi dalam group CBS kat Fb. Senang diorang nak update tempat mana nak pi jual nanti. Tapi aku kasi suggestion je, group tu wujud tak wujud..wallahualam :P

    ReplyDelete
  9. kite tengok ada yang kat area Bangi. nak forward kat cousin sebab dia dok tanya kat group fam. selalu dia p kat Damansara. jauh naaa.. biar dia p yang dekat pulak.

    ReplyDelete
  10. penah join CBS dulu... tp join utk suka2 cari pengalaman

    ReplyDelete
  11. CBS Senada Saujana Impian
    Anjuran PIBG Sek Keb Saujana Impian 2 (Senada)
    Setiap bulan Sabtu minggu pertama
    7am-12pm
    Hubungi http://CBSsenada.wasap.my
    Lokasi: Saujana Impian, depan Klinik Kita
    https://www.facebook.com/CBSsenada/
    Special:
    1. Kaunter Drop in Drop off - jika tak berkesempatan, boleh tinggalkan barang untuk dijual dan kutipan akan diberikan kepada PIBG, yang tak terjual akan didermakan ke Community Recycling for Charity (CRC).
    2. Program kanak2 - anak2 bermain, mak ayah cuci mata.

    ReplyDelete