KUEY TEOW GORENG LAU WAN SEDAP DAN MURAH !! KORANG KENA TRY !!

by - February 24, 2017

haa.. nak makan ape esok ? hee~ malas masak kan bila hujung hujung minggu nih.. ape kata korang try satu port kuey teow syahdu kat Kelana Jaya.. eh !! kakak dah la sebab tu kakak nak story nih.. haa..



sementara tunggu makanan utama sampai, haa.. kitorang makan nih dulu.. adoi.. kerang dia best weyh.. kuah cicah tu pon best.. biasa kan kalau kita makan kerang rebus kat kedai, dorang rebus punya kaw rebus.. jadik kerang tu dah tak juicy.. keras dan liat.. nih kakak rasa dorang celur sikit jek nih.. kerang fresh !! best.. berebut la kami bertiga makan haa.. oh !! bangman tak makan kerang.. dia kata menakutkan.. hahahah~ macam macam..


nah !! ini dia yang UTAMA.. kuey teow goreng.. terbaik punya.. 


nampak taburan kerang dia ? haa.. itu yang kakak nak tu.. udang dia pun fresh encik suami kakak cakap.. kakak malas nak kopek udang, bagi beliau semuanya..


tadaa-- kebuncitan.. hee~ mengah weyh.. puas hati sangat.. harga ? semua tu RM 29.00.. 2 pinggan kuey teow goreng + kerang rebus + tauhu bakar + air barli suam + air kosong ( FREE ).. okay la tu kan.. portion kuey teow dia memang banyak la.. kami berempat cukup jek 2 pinggan.. 

ingat kan rasa so - so jek la, tu beli 2.. tapi beli 2 pon dah kenyang.. alhamdulillah.. kalau korang kuat makan, sila la oder lebih.. hee~


sementara tunggu kuey teow sampai.. abaikan muka kakak yang membengkak.. hahahaha~ walaupun bengkak, ianya tanpa makeup.. pakai loose powder jek.. malas btol nak mekap cantik2.. sebab memang dah sedia cantik kan.. 

pergh !!!!! melangit btol ko tie..


nih location nye weyh.. korang pegi la.. tapi memang penuh saje tempat uncle tu.. korang pandai2 la tunggu turn kalau tak de tempat duduk ya.. tak pon bawah jek tikar, boleh bersila.. gittew--

kakak tak bertanggungjawab kalau anak tekak korang rasa lain, sebab kakak rasa macam gitu la.. hee~ 



You May Also Like

4 comments

  1. Teow dia nmpk kering kak --' tapi yang kerang and satu lg tu roti eyh memang tempting gilos ! Klau pegi kl bleh singgah mi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nih kuey teow goreng dik.. kalau yang banjir tu char kuey teow dengan kuey teow gorang basah.. hee~ chinese style memang gini..

      Delete
  2. ingatkan gambar atas sekali tadi tu roti. nak Tanya gak roti tu dalam dia ketiow ke sebab Nampak togeh. rupanya tauhu bakar hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ ade plak gitu peginye.. imaginasi dia !!!

      Delete