PERSIAPAN BEKALAN TENAGA DAN NUTRISI MENJELANG RAMADHAN

May 21, 2017

selalu kita salah faham, bulan puasa adalah bulan untuk lepak kat bazaar Ramadhan dan shopping makanan sampai kekenyangan.. kan ? hee~ padahal.. bulan puasa adalah bulan untuk kita menahan diri dari segala nafsu.. termasuklah nafsu makan.. tak lama lagi jek nih nak puasa.. apa persiapan bekalan tenaga dan nutrisi menjelang Ramadhan untuk menjalani hari hari yang berkualiti ?

kakak dah standby benda nih dah lama tapi dok simpan sampai kakak sendiri terlupa.. hahaha~ al maklum lah.. sedikit sibuk dengan urusan keduniaan.. astarghfirullahalazim.. hee~ ye.. kakak terlupa.. tapi nih dah ingat.. kakak share aje la ye..

PENAWAR GASTRIK

killer product kat Shaklee nih.. hee~ memang selalu jek sold out sebab ramai mencari dan simpan stok untuk bulan puasa.. al maklum la.. nak maintain berat badan, untung untung dapat la turun sekilo dua..

eh !! 

bukan takat boleh turunkan berat badan jek.. tapi !!

BACA SINI --> NYUM !! BESTNYE ESP !!


TENAGA SEHARIAN BERPUASA

kemahen kan ? mentang mentang puasa, habis tergolek melepek jek korang.. amboi !! berpuasa bukan bermakna korang kena tergolek terlentang saje.. kerja pun ibadah tau.. haa.. nak mantapkan ibadah kena la ada tenaga.. 

eh !!

tak.. kakak tak cakap pun makanan yang korang makan waktu sahur tu tak membantu korang.. tak.. tapi selalunya memang tak membantu.. hee~ kan ? amik pengajaran dari kes korang yang sebelum sebelum nih la ye.. sahur tetap lah sahur tapi pukul 12 - 1 petang dah mula lemau terkuap kuap.. lepas tu fikir nak tergolek jek..

tak payah bagi alasan lagik !!



SET BERPUASA SHAKLEE

gabungan 3 canister nih akan lengkapkan korang punya nutrisi.. haa.. syok tak syok ? hee~ bukan untuk mak mak jek nih tapi untuk seisi keluarga tau.. lagi lagi mak yang menyusukan baby tu.. jangan risau nak puasa penuh konon nanti pengeluaran susu untuk baby berkurangan.. 

TAK !!

tak ye anak anak..

VITAMIN UNTUK ANAK-ANAK YANG BERPUASA

jangan abaikan bab ni tau mak ayah.. kesian anak anak kita yang tengah semangat nak berpuasa tu.. amik jalan terbaik dengan lengkapkan nutrisi harian mereka.. barulah tak de rengekan rengekan geram time nak dekat berbuka puasa.. hee~ kakak pun kena standby untuk #duanur nanti ni.. tak sempat lagi nak g beli..

semoga tahun ni bangman dengan dakaina dapat la puasa penuh + solat 5 waktu sehari pun penuh jugak.. hee~


semua impikan hari hari yang ceria dan berwarna pelangi kan ? tapi kakak selalu perasan bila menjelang puasa, semua lembik dan tidak bermaya.. cemana eh ? nak kan pahala tapi tidak menjaga kesihatan sedangkan kesihatan adalah amanah yang diberikan kepada kita untuk kita jaga.. hee~

tak !!

kakak tak berceramah la.. cuma kongsi apa yang kakak fikir jek--


You Might Also Like

8 comments

  1. Singgah pagi sini.. Lea follow blog comel ni.. Header paling comel.. :)

    ReplyDelete
  2. salam atie. ika singgah and follow sni. esp ni memang bagus. ika consume esp ni dah 5 tahun. masa preggy sehinggalah bersalin anak pertama. susu pun melimpah-limpah! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ika !! thanx sudi singgah dan tahniah sebab memilih Shaklee.. hee~

      Delete
  3. Wah lagi 6 hari nak masuk bulan puasa. Selamat menyambut ramadhan al-mubarak atie. Semoga dikurniakan kesihatan yg terbaik sepanjang masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin.. thanx ana !! semoga ana pun sihat selalu di sana.. hee~

      Delete
  4. sekejap je dah nak pose tahun nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu.. terasa banyak nau membazir masa.. em..

      Delete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS