RAHSIA KECANTIKAN KULIT DARI REAL FRESH SKIN DETOXING ALTHEA

by - August 07, 2018

nah !! jadi orang perempuan ni memang banyak nak keja jaga.. hee~ dari luar membawak ke dalaman, semua kena perfect dan sihat.. dan kalau cakap pasal kecantikan, kakak sendiri kagun dengan cara dan teknik wanita Korea.. sampai terfikir ; “apa la dorang makan sampai cantik nau kulit tu haa..”

tips_kecantikan_awek_korea

all the way from Korea gaissss..

kakak antara yang pertama dah cuba produk nih dan kakak jatuh cinta lagi.. hee~ ntah !! bila masa tak pernah jatuh cinta dengan produk dari Korea tah.. bak kata orang, dah serasi sampai nak beralih ke jenama lain pun dah susah haa..


REAL FRESH SKIN DETOXER


didatangkan dengan dua variasi menggiurkan ( kah !! tiberrrrr—) sebab satu warna pink lembut dan satu lagi hijau merupakan produk terbaharu dari Althea Korea yang telah menjadi kegilaan ramai wanita.. kenapa ? haa.. sebab produk ni telah dipilih ‘membintangi’ program TV terkenal di Korea iaitu Get It Beauty yang memperkenalkan pelbagai produk kecantikan dan salah satunya adalah produk dari Althea nih..

althea_skin_detoxer

cara nak guna pun senang sebab korang tak payah nak tonyoh lama-lama, cukup sekadar 10 saat = siap !!

  • cuci muka bersih-bersih dan keringkan
  • picit sikit ( lebih kurang duit seplosen ) kat tapak tangan dan sapukan kat seluruh wajah
  • biarkan 10 saat
  • basahkan tapak tangan dan urutkan pada seluruh wajah ( ya !! akan berbuih lah nanti.. hee~ )
  • bilas muka dengan air bersih dan SIAP !!

kalau kenal kakak, kakak memang bukan seorang yang rajin menonyoh dan membelek muka berjam-jam sebab tu la kakak suka dengan Real Fresh Skin Detoxer nih..

ROSE ; REFINING


  • digunakan pada waktu pagi
  • berfungsi membersihkan kulit dan menghasilkan kulit yang lembut dan lebih sihat
  • mengandungi 100% May Rose Lobster yang dipetik dengan tangan memberi kesegaran berpanjangan disamping menjaga kulit agar kekal anjal dan licin seperti kelopak mawar

althea_skin_detoxer_rose
nampak kan bintik bintik kat gel tu.. haa.. itu adalah kelopak bunga rose.. hee~
  • membantu mengimbangi pH kulit dan lima kali lebih berkesan berbanding produk yang lain
  • kepingan kelopak rose dapat membantu membersihkan kulit dan memperbaiki peredaran darah


cool kan ? hee~
kakak suka sebab gel ni tak berbau sangat tapi mewah dengan buih yang tak memedihkan mata.. haa.. sambil jaga kulit muka kena la jaga mata jugak kan ?


GREEN TEA ; PURIFYING


  • digunakan pada waktu malam, sebelum tidur
  • berfungsi mengembalikan kesegaran wajah selepas seharian terdedah pada aktiviti luar dan penggunaan kosmetik
  • mengandungi daun teh hijau premiun dari Pulau Jeju tumbuh di bawah sinar matahari pada musim bunga mengandungi Catechin yang membekalkan lima kali lebih banyak vitamin C daripada lemon dan mampu melindungi kulit daripada kerosakan sinar UV

althea_skin_detoxer_green_tea

  • membantu melegakan kulit dari tekanan dan mampu mengawal pengeluaran sebum
  • menyingkirkan kotoran yang melakat pada kulit muka secara total
  • terasa kulit sangat bersih lepas penggunaan yang pertama



kalau korang tanya kakak mana satu lagi best, kakak memang tak boleh jawab sebab kedua-duanya saling memerlukan.. hee~ jadi !! kalau korang nak dapatkan Real Fresh Skin Detoxer ni baik dapatkan sepasang terus.. satu untuk pagi dan satu untuk malam..

ini tips nih.. hahaha~ kalau korang beli loose, setiap satunya berharga RM 43.00 tapi kalau korang beli sepasang, harganya RM 77.00 include shipping tauuuu.. haa.. jimat tak jimat ?




jangan kata kakak tak umbrella eh.. kalau benda tak best, kakak cakap TAK BEST tapi ni BEST dan korang kena try..

blogger_malaysia

You May Also Like

4 comments

  1. Wahh althea ni ramai yang promote best.

    ReplyDelete
  2. Patut cantik pakai produk althea ye :) dh ramai blogger guna produk ni kan

    ReplyDelete
  3. Bestkann pakai dahh heheh done follow sini 😝😝 mellyacrayola.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Kite nak syantik comel macam awak juga. Nak konsisten lah pakai mask ni nampaknya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...