TIPS SHOPPING KOREAN SKINCARE DARI ALTHEA TANPA MENGELUARKAN DUIT

by - September 05, 2018

warrrgggghhhh—tak boleh move on lagi ni.. hee~ masih teruja dengan pek PINK dari lubuk kosmetik terkenal ; Althea !! serius memang awesome sebab kakak tak keluarkan duit satu sen pun.. haa.. gile kan ?

beauty_blogger_malaysia

walaupun lambat sikit kakak amik mood nak unboxing, ternyata berbaloi dengan produk – harga dan servis terus dari Korea nih.. haish.. kalau lah boleh bungkus Ji Chang Wook sekali, memang kakak mintak Althea bungkuskan beliau jugak.. hahahaha~


PINK IS BAE


sebelum unboxing, kakak peluk cium dulu parcel nih sebab dia kaler pink dan jumlahnya bernilai RM 400.00 !! gile tak peluk ciommmmmm ? tapi tu la tu.. kakak tak keluarkan sesen pun untuk Althea Haul kali ni sebab memang Althea belanja sempena ulangtahun Althea yang ke – 3 !! dia punya harijadi, dia bagi kita hadiah.. kohadeeeeee ?

kalau korang follow Youtube Channel kakak, mesti korang dah tengok video kakak membebel sambil unboxing pek PINK IS BAE nih.. belom ?



kakak tanak cerita lah dari mana kakak beli sebab korang dah tau pun kan tapi kakak nak cerita apa yang kakak beli dan tips untuk korang ikut jejak langkah kakak shopping kat Althea tanpa mengeluarkan duit.. syurgaaaaaaaaaa wey..


SKINCARE HAUL FROM ALTHEA


sebelum kenal Althea, kakak pun macam korang jugak.. keluar masuk drugstore semata-mata nak dapatkan produk kesihatan kulit pada harga promosi.. memang tak terkejar tau tapi nak cantikkan kulit punya pasal, redah.. penat ? jangan cerita tu belum lagi kira tak de stok bagai haa.. nganga jek la.. hahaha~

lepas dah kenal Althea, memang kakak berubah terus.. jarang dah masuk drugstore sebab barang kat Althea lebih murah dan selalu ada promosi.. ha’ah.. pos terus dari Korea dan FREE POSTAGE gaissssss.. mana nak dapat lagi ?

untuk sesi ulangtahun Althea yang ke – 3 nih, kakak siap ‘rembat’ stok skincare bernilai RM 400.00 dan macam-macam kakak dapat ha.. nak dibandingkan dengan harga kat luar, memang lebih.. haishh.. malas la nak buat perbandingan.. nanti korang frust.. jom !! antara killer produk yang kakak perlukan sesangatttttttttt..


LIP MASK + LIP SCRUB


lip_scrub_murah_malaysia

disebabkan kakak pernah cuba beberapa jenama temaptan tapi tak menjadi, kakak beli terus kat Althea dua jenis lip mask dan lip scrub.. hee~ tamak kan !!! lantak janji puas hati..


MAKEUP REMOVER + SKIN TONER

makeup_remover_from_althea_review

nih sebelum kakak beli memang kakak baca review habis-habis sebab main dengan kulit muka kan.. dah la memang kulit muka kakak tengah breakout nih kalau salah pakai mau hancur.. hee~ jadiiiiii.. kakak try skincare viral nih..


100% PURE COTTON PADS


ini memang kes mengada nih.. hahahah~ cotton pads pun beli kat Althea sebab dia 100% pure cotton.. malas nak keluar mencari satu jenama tu sebab dia pun 100% pure cotton cuma mahal sket la.. ini murah jek dan ada 100 pieces.. boleh la padankan dengan cleansing water dan toner tu.. haishhhhh.. bahagia rasa nye..

face_cotton_murah_from_althea_100%_cotton

NATURAL PURE COTTON ( 100 PIECES )


tak kan lah INI jek totalnya RM 400.00 kot kan.. eh !! tak !!!!!!!! banyak lagi yang kakak sauk haritu.. tak percaya ? nah !!

althea_korea_skincare_haul_2018

jumlah keseluruhannya adalah 14 barang termasuk :


TIPS MEMBELI DI ALTHEA TANPA MENGELUARKAN DUIT


ya !! itu yang kakak buat tu.. hee~ pada pembelian pertama dan setrusnya, setiap produk yang korang beli ada point mengikut jumlah ringgit tau.. kira korang kumpul point lepas tu boleh belanja balik.. jangan risau lah kalau point selalu tak cukup sebab Althea memang rajin buat promosi untuk ahli dan macam-macam diskaun code yang dorang akan belanja nanti.. haa.. ingat kakak nak keluarkan ke duit segedebuk camni untuk beli skincare ? memang tak laa..


yeay !!

seronok tauu.. hee~ nih pun kakak ada point berbaki yang tak sempat nak beli haritu sebab tak tau nak beli ape.. rasa macam semua ada.. tapi tak kisah pun sebab nanti-nanti boleh guna.. dan setiap pembelian dua ( 2 ) barang dan ke atas, kakak dapat FREE POSTAGE dari Korea tau.. memang eksyen habis la tiap kali parcel dari Althea nih sampai.. hahahah~

nah !! mungkin link kat bawah ni boleh bantu korang dapatkan produk mekap atau skincare yang memang korang cari..


malaysia_blogger

You May Also Like

2 comments

  1. Yeah...Memang cun la kakak kite ni sekarang... Jeles taw... Hahahaha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...