ARGAN OIL BY.HANNEAS MEMBANTU MENCANTIKKAN KULIT DAN RAMBUT

September 12, 2017

lambakan produk kecantikan semakin hari semakin menakutkan.. kan ? hahaha~ serius.. kakak memang takut bila scroll FB atau instagram.. tak.. bukan menidakkan rezeki tapi sejak dimomokkan dengan kosmetik timbang kilo ni, kepercayaan kakak dah mati kat situ la.. takut jugak.. sampai la kakak diperkenalkan dengan Argan Oil By.Hanneas yang nyata original tanpa campuran !! like seriously ?


ARGAN OIL BY.HANNEAS

mesti ade yang cakap :


"ala.. minyak argan mana-mana pun sama jek.." 


kan ? hee~ jahat tau cara korang berfikir.. tak la.. By.Hanneas tak sama pun.. sebab minyak argan By.Hanneas hanya terdapat di Morocco ( tapi dibawa masuk ke Malaysia ) sebab tu la kualiti minyak argan By.Hanneas terbaik dan harga jauh lebih murah..

telah menguasai pasaran selama 3 tahun tapi bukan pada label By.Hanneas.. haa.. cuma sekarang ni baru dorang branding ( jalan terbaik dan pintar.. hee~ ) kan argan oil ni.. tapi !! pembekalnya adalah yang sama..

KELEBIHAN ARGAN OIL BY.HANNEAS

  • sudah tentulah 100% tulen
  • mempunyai pengesahan KKM : NOT170702582K
  • ada pengesahan Eco-Cert
  • mengandungi vitamin E yang tinggi
  • memudarkan kesan parut
  • melembabkan kulit
  • mengurangkan garis-garis halus di muka
  • sangat sesuai untuk merawat eczema / radang kulit / kulit sensitif / ruam susu / masalah jerawat kronik
  • menyihatkan / menyuburkan rambut
nah !! kakak dah semak nombor KKM dorang.. tak perlu diragui lagi hoccay..
kalau korang nak tau, Argan Oil By.Hanneas ni 2 in 1 tau.. sebab korang boleh pakai kat kulit muka ( termasuk badan / tangan / kaki ) dan juga untuk rambut.. ha ? serius la kan ? hee~ ye !! kalau korang ada masalah rambut bercabang ke, kering ke.. argan oil memang boleh membantu tapi pastikan argan oil yang original jek tau.. tanak beli yang campur campur punya ye..


CARA MENGGUNAKAN ARGAN OIL BY.HANNEAS

1 : UNTUK KULIT

  • cuci muka dan biarkan kering dengan sendirinya
  • ambil 2 titis argan oil dan calitkan pada kedua belah pipi, hidung, dahi dan dagu
  • ratakan dengan sapuan lembut secara menaik ke atas
tau kan kalau pape bahan kosmetik tanpa chemical, kesan penggunaan mungkin sedikit lambat sebab dia nak menyerap dan serasi dengan kulit.. ya.. ada yang cepat, ada yang lambat tapi kalau konsisten mesti ada hasil yang memuaskan.. ye la.. barang original babe.. hee~

2 : UNTUK RAMBUT

  • titiskan argan oil secara terus ke rambut dan kulit kepala
  • urut secara lembut
  • rehatkan rambut sekurang-kurangnya 30 minit kemudian basuh
  • sebaiknya biarkan rambut yang telah disapukan argan oil semalaman
  • lakukan sekurang-kurangnya 2 kali seminggu

apa pun yang korang makan / gunakan untuk kesihatan dan kecantikan perlulah konsisten sebab sel badan kita dapat kesan sesuatu produk itu dengan baik selepas 3 bulan sekurang-kurangnya.. eh !! tapi jangan risau.. sebab sebotol Argan Oil By.Hanneas ni boleh guna antara 2 - 3 bulan tau.. jimat kan ? hee~ dah tentulah.. kakak kan pengguna yang bijak..


HARGA ARGAN OIL BY.HANNEAS

ya !! ya !! selalu jumpa harga mesti RM 50.00 ke atas kan ? hee~ tak !! Argan Oil By.Hanneas hanya RM 49.00 untuk 30ml.. murah kan ? ape lagi.. beli le.. cakap jek korang jumpa info kat blog kakak.. nanti dorang tau la..
UNTUK PESANAN --> ODER SINI TAU..

untuk maklumat lanjut ; korang boleh hubungi :


You Might Also Like

16 comments

  1. saya dah cuba, sangat bagus untuk merawat kulit dan rambut kering. Sesuai untuk semua golongan usia termasuk bayi. tak rugi cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. tu la tu.. yang bestnya semua boleh guna dan tak de pantang larang.. hee~ bagus.. saya pun dah in love..

      Delete
  2. Banyak kali jgak dengar pasal Argan Oil, tapi ni first time dengar By.Hanneas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni, By.Hanneas ni ade keluar kan argan oil jugak tapi untuk tahun ni, dorang mula re-branding.. hee~

      Delete
  3. argan oil ni memang elokkan. kawan mek ad jual jugak tp brand lain.
    ape jua brand, argan oil memang boleh rawat kulit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mek.. cuma kena rajin study sikit la sebab lambakan argan oil ni takut ade yang main campo2.. hee~ bagi mengatasi masalah kulit tu, kakak sokong..

      Delete
  4. kali pertama dengaq pasal minyak argan nih.

    macam best je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best Titan.. hee~ tak payah beli minyak rambut.. pakai argan oil jek.. terletak dah rambut..

      Delete
  5. argan oil best.. suka sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kakak ade masalah kulit sensitif.. alhamdulillah.. dah nampak okay sikit.. kulit pun moist jek.. hee~

      Delete
  6. Mas dah cuba ni. Sangat superb. Jerawat cepat je kecut. Guna skali dengan foundation, lebih ringan dan meresap cantik je dalam kulit. ❤️ Sangat. Semua wanita kena ada barang magik ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! hee~ sama la kite mas.. kalau nak keluar, mekap light light, mesti pakai argan oil dulu..

      Delete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS